Egyszerű de rafinált receptek

Kelkáposzta főzelék

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Kelkáposzta főzelék pinit

Annak ellenére, hogy nem mindenki kedveli, a kelkáposztának komoly előnyei vannak. Gazdag A, B, C és E vitaminokban, illetve sok kalciumot és vasat tartalmaz. Megjelentek a friss kelkáposzták, készítsünk belőle főzeléket.

Kelkáposzta főzelék pinit
0 Add a kedvencek közé!

Kelkáposzta főzelék

Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 10 perc Főzési idő 40 perc Teljes Idő 50 perc Adag: 4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, folyóvíz alatt leöblítjük és felszeleteljük. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.

  2. A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, a tetejére dobjuk a felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, nagyjából az edény három negyedéig és feltesszük főzni.

  3. Arra figyeljünk, hogy a káposzta össze fog esni főzés közben, ezért elég csak az edény háromnegyedéig engedni vízzel. Sózzuk, megszórjuk pici borssal, tegyük bele a tört fokhagymát és a paprika krémet.

  4. Közben a lereszelt vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, félre húzzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Folyamatos keverés mellett, felengedjük nagyjából 2 dl vízzel, és a megpuhult kelkáposztához adjuk. Szórjuk meg köménnyel, majoránnával, ha szükséges sózzuk és csendesen főzzük még, nagyjából még tíz percig.

  5. Változatos feltétekkel tálalhatjuk, mint például fasírt, sült virsli, sült oldalas, szaftos pörkölt.

Kulcsszavak: Kelkáposzta főzelék, kelkáposzta, főzelék, főzelék receptek

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük