Csokoládés rétes

Elég 15 perc, hogy gyors és különleges desszertet készítsünk. Ilyen a csokis rétes is, könnyen elkészíthető és a töltelék is variálható.

Csokoládés rétes
Leírás
Csokoládés rétes
Hozzávalók
Elkészítés
-
Helyezzük a babapiskótát zacskóba, majd görgessük át rajta a sodrófát párszor, így tördeljük kisebb, nagyobb darabokra. Tegyük ugyan ezt a csokoládéval is, felhasználhatunk maradék csokit, fehér vagy keserű csokoládét is.
-
Öntsük egy tálba az összetört alapanyagokat, adjuk hozzá a cukrot, tejet, rumot, vaníliás cukrot és a mandulát, majd keverjük össze.
-
Három darab réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével és feltekerjük. Ezt a műveletet megismételve, három rétes rudat készítünk.
-
A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.