Egyszerű de rafinált receptek

Csokoládéhab

Csokoládéhab
Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

A pohárkrémekből hatalmas a választék és sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint egy süteménynek. A selymesen krémes csokoládékrém örök kedvenc.

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 30 perc Főzési idő 15 perc Pihenő idő 30 perc Teljes Idő 1 óra 15 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A díszítéshez egy kocka csokoládét tegyünk félre. A többit vízgőz felett megolvasztjuk, majd beletesszük a vajat, a kávéport is beleszórjuk és a tűzről lehúzzuk.

    A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a csokoládéval összedolgozzuk.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt csokoládéba forgatjuk. Ezután a tejszínt is felverjük és ezt is beleforgatjuk a krémbe.

  2. Az elkészült csokoládékrémet poharakba adagoljuk és a tetejére a félre tett csokoládékockából vékony csíkokat szeletelünk.

    Díszíthetjük kókuszreszelékkel vagy málna szemekkel és természetesen a tejszínhab is kitűnően illik hozzá.
Kulcsszavak: gluténmentes
Kategória

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük