Csokoládés tekercs

Ennek a süteménynek az a varázsa, hogy liszt nélkül készül. A tésztája tojásból és keserűcsokoládéból áll, végtelenül egyszerű és nagyon könnyű elkészíteni.

Csokoládés tekercs
Hozzávalók
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 30x20 sütűformát vajazzunk ki és béleljük szilikonos sütőpapírral.
-
A csokoládét törjük apró darabokra, tegyük egy üvegtálba és állítsuk a tálat enyhén forrásban lévő víz fölé.
-
Amíg a csokoládé felolvad, addig a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és elektromos habverővel világos krémmé keverjük. A kihűlt csokoládét pedig hozzá adjuk a sárga krémhez.
-
Közben a tojásfehérhét verjük kemény habbá. A csokoládé keverékhez adjunk egy nagy kanál fehérjét és óvatosan keverjük össze. Ennél a műveletnél lágyabb lesz a csokoládé massza és könnyebb lesz beledolgozni a maradék fehérjét és az átszitált kakaóport.
-
Az elkészült masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsin és előmelegített sütőben, nagyjából 15- 20 perc alatt megsütjük.
-
Amíg a sütemény a sütőben van, addig felverjük a tejszínt, amihez a másik csomag vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
-
Előkészítünk egy sütőpapírt, amit porcukorral megszórunk és erre borítjuk a roládot. A papírt lehúzzuk róla és megkenjük a habtejszínnel.
-
A papír segítségével a rövidebb szél mentén nagyon szorosan feltekerjük a roládot. Nem szabad meglepődni ha közben reped a tészta, hiszen így lesz rusztikus a sütemény. Tálalás előtt, még szórjunk rá vaníliás cukorral elkevert porcukrot.
Note
Ízlés szerint kiegészíthetjük a habtejszínt szeletelt mandulával vagy gyümölccsel.