Tiramisu tojás nélkül

A Tiramisu Olaszország egyik legjellegzetesebb édessége, receptje ma már a legkülönbözőbb változatokban létezik.

Tiramisu tojás nélkül
Hozzávalók
Elkészítés
-
Egy tálkában keverjük össze a kávét a likőrrel.
-
A tejszínt verjük habbá.
-
A mascarponet és a porcukrot keverjük össze, adjuk hozzá a habbá vert tejszít és a likőrt.
-
A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávéba, majd egy üveg tál aljára, szorosan egymás mellé fektetjük. A piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Erre ismét egy réteg babapiskóta, majd egy újabb réteg krém kerül, amit ismét megszórunk kakaóval. Az elkészült süteményt a hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.
Note
Az Olaszok szeretnék megtudni, hogy ki készíti a legfinomabb tiramisut. A versenyre minden évben itt lehet nevezni: https://tiramisuworldcup.com/