Egyszerű de rafinált receptek

Tiramisu tojás nélkül

Tiramisu tojás nélkül
Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit

A Tiramisu Olaszország egyik legjellegzetesebb édessége, receptje ma már a legkülönbözőbb változatokban létezik.

pinit
0 Add a kedvencek közé!

Tiramisu tojás nélkül

Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 15 perc Pihenő idő 60 perc Teljes Idő 1 óra 15 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálkában keverjük össze a kávét a likőrrel.

  2. A tejszínt verjük habbá.

  3. A mascarponet és a porcukrot keverjük össze, adjuk hozzá a habbá vert tejszít és a likőrt.

  4. A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávéba, majd egy üveg tál aljára, szorosan egymás mellé fektetjük. A piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Erre ismét egy réteg babapiskóta, majd egy újabb réteg krém kerül, amit ismét megszórunk kakaóval. Az elkészült süteményt a hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.

Note

Az Olaszok szeretnék megtudni, hogy ki készíti a legfinomabb tiramisut. A versenyre minden évben itt lehet nevezni: https://tiramisuworldcup.com/

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük