Egyszerű de rafinált receptek

Tavaszi rizseshús

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Tavaszi rizses hús-01 pinit View Gallery 2 photos

A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.

Tavaszi rizses hús-01 pinit
0 Add a kedvencek közé!

Tavaszi rizseshús

Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 15 perc Főzési idő 40 perc Teljes Idő 55 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Nyár

Leírás

A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk.

  2. A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.

  3. Félrehúzzuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót.

  4. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.

  5. Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, borsót, majd felöntjük vízzel és kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs megduzzad.

  6. A tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 10 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

Kulcsszavak: rizses hús, rizs, hús, egytálétel, egyszerű recept, csirke recept

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük