Kókuszkocka

Kissé eltérő a klasszikus kockától, de a benne lévő krém teszi különlegesen ízletessé.

Kókuszkocka
Hozzávalók
Krém
Csokiszósz
Külseje
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22×30 centiméteres sütőformát, és vajazzuk ki.
-
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.
-
A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.
-
Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.
-
Öntsük az elkészült masszát a sütőformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.
-
Amíg sül a piskóta, készítsek el a csokiszószt, ehhez a vajat és a cukrot tegyük tálba és állítsuk gőzfürdő fölé, folyamatos keverés mellett melegítsük össze. Tegyük hozzá a kakaót, vaníliás cukrot keverjük csomómentesre, majd a tejet is tegyük hozzá. Forraljuk össze, öntsük hozzá a rumot és vegyük le a tűzről.
-
A kihűlt piskótának vágjuk le a széleit, szeleteljük helyes kis kockákra. A tejszínt verjük habbá a vaníliás cukorral, a kókusz reszeléket keverjük össze a kakaóval.
-
A piskóta kockákból egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a közepét, majd töltsük meg a tejszínhabbal, mártsuk a csokiszószba és hempergessük meg a kókuszreszelékbe.
-
Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe legalább egy órára.