Tüzes pecsenye

A családot nem könnyű különlegességekkel elkápráztatni, viszont ennek a pecsenyének a szokatlan ízvilágával igazi meglepetést tehetünk az asztalra.

Tüzes pecsenye
Hozzávalók
Elkészítés
-
A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.
-
A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.
-
A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
-
Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.
-
Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.