Egyszerű de rafinált receptek

Tüzes pecsenye

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Tüzes pecsenye pinit View Gallery 2 photos

A családot nem könnyű különlegességekkel elkápráztatni, viszont ennek a pecsenyének a szokatlan ízvilágával igazi meglepetést tehetünk az asztalra.

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 15 perc Főzési idő 30 perc Teljes Idő 45 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

  2. A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

  3. A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

  4. Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

  5. Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.

Kulcsszavak: Tüzes pecsenye, húsos étel

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük