Túrófánk

A túrófánk egy gyorsan elkészíthető, finom és könnyed édesség, amely lágy túrós tésztából készül, majd aranybarnára sütve kerül az asztalra. A formázáshoz elég két vizes kanál, így alakul ki a szabálytalanság egyszerű bája a túrófánknál.

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 130 gramm tejföl
  • ízlés szerint pici só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Robotgép táljába tesszük a túrót, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt és a tojásokat.
  2. A liszthez kevert sütőport, sót és a citrom héjat egy kanál segítségével összevegyítjük és hozzáadagoljuk a túrós masszához.
  3. Alaposan kidolgoztatjuk a tésztát a géppel.
  4. Körülbelül 5 percet pihentetjük, ezalatt felmelegíthetjük az olajat.
  5. Két evőkanál segítségével, tetszés szerinti méretű gombócokat formálunk és bő olajban kisütjük.
  6. Az aranysárgára sült fánkocskákat szórjuk meg fahéjas cukorral vagy locsoljuk meg mézzel, illetve ízletes lekvár kíséretében is tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük