A túrófánk egy gyorsan elkészíthető, finom és könnyed édesség, amely lágy túrós tésztából készül, majd aranybarnára sütve kerül az asztalra. A formázáshoz elég két vizes kanál, így alakul ki a szabálytalanság egyszerű bája a túrófánknál.
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 25 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 3 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 130 gramm tejföl
- ízlés szerint pici só
- 1 db citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- Robotgép táljába tesszük a túrót, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt és a tojásokat.
- A liszthez kevert sütőport, sót és a citrom héjat egy kanál segítségével összevegyítjük és hozzáadagoljuk a túrós masszához.
- Alaposan kidolgoztatjuk a tésztát a géppel.
- Körülbelül 5 percet pihentetjük, ezalatt felmelegíthetjük az olajat.
- Két evőkanál segítségével, tetszés szerinti méretű gombócokat formálunk és bő olajban kisütjük.
- Az aranysárgára sült fánkocskákat szórjuk meg fahéjas cukorral vagy locsoljuk meg mézzel, illetve ízletes lekvár kíséretében is tálalhatjuk.