Füge

A füge gyógyhatású gyümölcs. A fügéből készült gyümölcslé erősíti a szívet és a koronaereket. A tejben főtt füge csillapítja a köhögést és a torokfájást. A fügemagok kitisztítják a szervezetet. Az aszalt fügének csaknem 50%-a cukor, amely konzerválja a gyümölcsöt, ezért sokáig eltartható. Más aszalt gyümölcshöz adva növeli a káliumtartalmat. A füge gyümölcshúsát nyersen, aszaltan, kompótnak elkészítve is lehet fogyasztani, de péksüteményekhez is lehet adni. fügebokorKiváló élelmi rost és más fontos tápanyag, például kálium és magnézium forrása. Jó antioxidáns forrás, amely küzd a káros szabad gyökök ellen a szervezetben, és hozzájárulhat a gyümölcs számos elismert egészségügyi előnyéhez.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!