Ricinus olajjal az ápolt hajért és körmökért

A ricinus olaj volt az első olaj, amit teszteltem annak érdekében, hogy szegény száraz és töredezett hajkoronámat erősítsem és ápoljam, és miután hoztam egy határozott döntést, hogy nem rágom tovább a körmeimet, szerettem volna külsőleg is támogatni abban, hogy gyorsabban visszanyerje eredeti formáját.

Természetesen mindkettőre kiváló a ricinus olaj, és rettentően sajnálom, hogy nem készítettem fotókat, mert bámulatos a hatása. Imádom a textúráját, és azt, hogy néhány nap leforgása alatt micsoda eredményeket értem el a körmöm növesztésével. Úgy nőttek, mint a bolond gomba, megerősödtek és sokkal ápoltabbnak tűnnek. A hajamon még tesztelem, de már most látom a pozitív változásokat; bébi haj jelent meg azokon a területeken, ahol szeretném dúsítani, növeszteni és sokkal könnyebb formázni.

A ricinusolajat a magjából hideg sajtolással készítik. Nehezen száradó, zsíros olaj gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav, olajsav, linolsav, palmitinsav és sztearinsav. Segítségével havonta akár 2-3 centit is nőhet a hajunk, ápolja és hidratálja a száraz, töredezett hajat és hajvégeket, serkenti haj- és szőrnövekedést, ápolja és hozzájárul a szempillák, sőt még a szemöldök dúsításához is, és rendkívül pénztárca barát.

Hogyan használjuk a ricinus olajat?

Nos, ez is igen egyszerű. Önmagába is felkenhetjük a hajunkra, mindenféle másodlagos olaj nélkül, de ha kombinált hatást szeretnénk, fél-fél arányban keverjük össze olívaolajjal és cseppentsünk bele 5 csepp levendula illóolajat is.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!