Kurkumás arcmaszk pattanásos bőrre

A természetgyógyászok által javasolt alapszabály, hogy csak olyan anyagokat vigyünk a bőrünkre, amit nyugodtan meg is ehetnénk. Ezért is szeretném veletek megosztani ennek a fantasztikus kurkumás arcmaszknak a receptjét, amivel helyre tettem az arcbőröm. Tökéletes példája annak, hogy miért érdemes a természetes utat választani a szépségápolásban is egyaránt, hiszen a természetben úgy vélem, minden megtalálható. 

Nem mondanám, hogy rendkívül problémás volt az arcbőröm, mikor nekiláttam ennek a kurkumás arcmaszknak, de mindenképpen szüksége volt egy kis extra szeretetre. Pattanásos volt az arcbőröm, makacs mitesszerek voltak az arcomon, az államon és az orromon, és az arcom kipirosodott volt.

Számos házi arcmaszkot kipróbáltam már a fenti tünetekre, a legegyszerűbbtől az extrémebbekig, de egyiknek se volt ilyen látványos eredménye, mint ennek a kurkumás arcmaszknak. 8 hét leforgása alatt eltüntette, egyszerűen leszárította a pattanásaimat, a mitesszereim úgy megközelítőleg 60%-át eltüntette, kiszívta és a pirosodást is levitte az arcomról. Brutálisan ragyogóvá vált az arcbőröm és teljesen kitisztult.

A kurkumát évszázadok óta használják szépítőszerként. A kurkuma fertőtlenítő és antibakteriális tulajdonságai miatt hatékony a pattanások kezelésében, és ragyogó bőrt eredményez. Eltünteti a pattanások után maradt hegeket és gyulladást, és csökkenti a faggyúmirigyek zsírkiválasztását is.

A recept:

  • Fél teáskanál kurkuma
  • Fél teáskanál olíva olaj
  • Fél teáskanál méz
  • 3 csepp levendula illóolaj

Jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Mossuk meg az arcunkat majd vigyük fel a bőrre a maszkot. 40 percig hagyjuk hatni, majd meleg vízzel mossuk le. Maximum kétszer hetente.

Tipp: Érdemes melegen felvinni a maszkot, mert a meleg hatására megnyílnak a pórusok és hatékonyabb lesz a kezelés.

By: Fruzsy

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!