Zöldborsófőzelék

Az ésszerű táplálkozás nagy részét a zöldségek teszik ki. A zöldborsófőzelék vitaminokban gazdag, könnyen emészthető és pillanatok alatt elkészül.

0
Add a kedvencek közé!
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók
Elkészítés
-
A borsót tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízesítsük sóval, pici cukorral és főzzük puhára. Mirelit vagy üveges borsót nem kell sokáig főzni, mert pillanatok alatt készül el.
-
Közben készítsünk világos vajas rántást, amit hideg vízzel engedjünk fel, keverjük simára és adjuk a főzelékhez.
-
Ezután adjuk hozzá az aprított petrezselymet, forraljuk fel, ha szükséges adjunk hozzá még sót vagy cukrot. Folyamatos keverés mellet öntsük hozzá a tejet is.
-
Különféle sültekkel, tükörtojással vagy natúrszelettel kínáljuk.