Opciók nyomtatása

Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

Vegán csoki torta-01
Főzési eljárás
Menük
Nehézség Kezdő
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
    Tészta
  • 22,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • másfél teáskanál kávépor
  • másfél teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • 375 ml víz
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg barna cukor
  • másfél teáskanál almaecet
  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 2,5 dkg kókuszvaj
  • 5 dkg barna cukor
  • másfél teáskanál kakaópor
  • másfél teáskanál kávépor
  • 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
Elkészítés
  1. Tészta elkészítése

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

     

  2. Sütés

    Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.

  3. Máz elkészítése

    Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félre tesszük hűlni.

    A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.

  4. Tipp

    Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.

LilaLicsi