Egyszerű de rafinált receptek

Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Vegán csoki torta-01 pinit View Gallery 1 photo

A puha állagú, szaftos kakaós piskóta gazdag csokoládékrémmel van nyakon öntve. Roppant egyszerű az elkészítése, jól eltartható és igazán finom csokoládés sütemény.

Vegán csoki torta-01 pinit
0 Add a kedvencek közé!

Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

Nehézség: Kezdő Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

     

  2. Sütés

    Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.

  3. Máz elkészítése

    Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félre tesszük hűlni.

    A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.

  4. Tipp

    Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük