Opciók nyomtatása

Tüzes pecsenye

Tüzes pecsenye
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 45 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 80 dkg sertés karaj
  • 2 chilipaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • zsálya levél
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A chilipaprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

  2. A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

  3. A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

  4. Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

  5. Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.

Kulcsszavak: Tüzes pecsenye, húsos étel
LilaLicsi