Opciók nyomtatása

Tiramisu tojás nélkül

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Pihenő idő: 60 perc Teljes Idő: 1 óra 15 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 400 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 460 ml tejszín
  • 6 ek. cukor
  • 375 ml kávé
  • 3 ek. likőr
  • 2 ek. kakaópor
Elkészítés
  1. Egy tálkában keverjük össze a kávét a likőrrel.

  2. A tejszínt verjük habbá.

  3. A mascarponet és a porcukrot keverjük össze, adjuk hozzá a habbá vert tejszít és a likőrt.

  4. A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávéba, majd egy üveg tál aljára, szorosan egymás mellé fektetjük. A piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Erre ismét egy réteg babapiskóta, majd egy újabb réteg krém kerül, amit ismét megszórunk kakaóval. Az elkészült süteményt a hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.

Note

Az Olaszok szeretnék megtudni, hogy ki készíti a legfinomabb tiramisut. A versenyre minden évben itt lehet nevezni: https://tiramisuworldcup.com/

LilaLicsi