A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.
A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk.
A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.
Félrehúzzuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót.
Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.
Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, borsót, majd felöntjük vízzel és kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs megduzzad.
A tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 10 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.