Opciók nyomtatása

Tavaszi rizseshús

Tavaszi rizses hús-01
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 40 perc Teljes Idő: 55 perc
Adag 4
Legjobb évszak Nyár
Leírás

A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.

Hozzávalók
  • 0.7 kilogramm sertéslapocka
  • 2 vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 200 gramm zöldborsó
  • 300 gramm gomba
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 bögre rizs
  • 1 só, bors (Ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk.

  2. A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.

  3. Félrehúzzuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót.

  4. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.

  5. Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, borsót, majd felöntjük vízzel és kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs megduzzad.

  6. A tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 10 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

Kulcsszavak: rizses hús, rizs, hús, egytálétel, egyszerű recept, csirke recept
LilaLicsi