Opciók nyomtatása

Sárgarépás rizs

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Idő
Elkészítéső idő: 5 perc Főzési idő: 20 perc Teljes Idő: 25 perc
Adag 2
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • kevéske zsíradék
  • ízlés szerint só
  • 2 db közepes sárgarépa reszelve
Elkészítés
  1. A rizst megmossuk. Nem túl forró zsiradékon kissé megforgatjuk és hozzátesszük a reszelt sárgarépát.

  2. Felöntjük a vízzel és lefedjük. Néhány percig forraljuk, ízlés szerint megsózzuk, majd a legkisebb hőmérsékletre vesszük a lángot. Pontosan húsz percig főzzük, ezután összekeverjük. 

    Bár egyszerűnek tűnik mégis változatos és izgalmas kiegészítő.
LilaLicsi