Egyszerű de rafinált receptek

Rizsfelfújt

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

A rizsfelfújt igazi klasszikus recept, ráadásul a rizskoch elkészítése mondhatni gyerekjáték.

pinit
0 Add a kedvencek közé!
Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 20 perc Főzési idő 40 perc Teljes Idő 1 óra Adag: 4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott rizst edénybe tesszük és egy csipetnyi sóval annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Takarék lángon félig puhára főzzük.

  2. Ha a rizs a vizet beitta, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd apránként felengedjük a fél liter tejjel. Időnként megkevergetve puhára főzzük. (Mindig adjunk hozzá egy kevés tejet, ha a rizs az előző felöntést beitta.) Amikor már majdnem megpuhult, hozzákeverünk 5 dkg cukrot és ezzel főzzük készre. Belekeverünk 10 dkg mazsolát, a reszelt citromhéjat és hagyjuk kihűlni.

  3. Közben a három tojás sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral és 5 dkg lágy vajjal, amit óvatosan a kihűlt rizshez adunk. 

  4. A 3 tojás fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lazán a rizshez keverjük. 

  5. Magas peremű tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, belesimítjuk a rizsmasszát és előmelegített, közép meleg sütőben 35-40 percig sütjük.

  6. Forrón, kockákra szelve, porcukorral meghintve tálaljuk. Málna öntet, sárgabarackíz, csokoládé, karamell öntet illik hozzá.

Note

A kész masszának könnyűnek, habszerűnek kell lennie. Alulról fölfelé kavargatva keverjük a rizshez a habot, hogy ne törjön meg. A cukrot azért adjuk később a rizshez, mert ha együtt főzzük, leragad, esetleg leég.

Kulcsszavak: Rizsfelfújt, édesség recept, sütemény recept

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük