Opciók nyomtatása

Paradicsomos húsgombóc

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük ,
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 20 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 50 perc
Adag 4
Hozzávalók
  • 400 gr darálthús borjú, marha vagy sertés
  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 tojás
  • 60 gr reszelt parmezán sajt
  • 2 szelet kenyér
  • 100 ml tej
  • 1 vöröshagyma reszelve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
  1. Húsgombóc

    A kenyerek széleit levágjuk és a tejbe áztatjuk. Nagyon jól kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst és kézzel összekeverjük az egészet, hozzáadva a tojást, a reszelt parmezánt, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot.

  2. Paradicsommártás

    A hagymát reszeljük le és pároljuk meg az olívaolajon, majd tegyük hozzá az apróra zúzott fokhagymát. Öntsük fel a paradicsomlével, majd adjunk hozzá 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon kezdjük el főzni.

    Eközben egy  serpenyőben kevés olajat hevítünk és vizes kézzel, apró gombócokat formázunk a húsból, amit a serpenyőben megpirítunk. Az elkészült húsgombócokat tegyük a paradicsomszószba és lassú tűzön főzzük körülbelül húsz percig. 

  3. Köret

    Miközben a paradicsom mártás rotyog, addig készítsünk hozzá köretet. Ehhez az ételhez a spagetti tökéletesen illek.

    A paradicsomos mártásba tehetünk zellerlevelet, illetve a parmezán héját is hozzá adhatjuk, így még intenzívebb lesz a mártásunk.
LilaLicsi