Paradicsomos húsgombóc

A polpette al sugo eredetileg a maradékok újra hasznosítására készült. Ebédre vagy vacsorára, családdal vagy barátokkal, frissen elkészítve vagy melegítve, a húsgombócok jó hangulatot hoznak.

Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók
Elkészítés
-
Húsgombóc
A kenyerek széleit levágjuk és a tejbe áztatjuk. Nagyon jól kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst és kézzel összekeverjük az egészet, hozzáadva a tojást, a reszelt parmezánt, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot.
-
Paradicsommártás
A hagymát reszeljük le és pároljuk meg az olívaolajon, majd tegyük hozzá az apróra zúzott fokhagymát. Öntsük fel a paradicsomlével, majd adjunk hozzá 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon kezdjük el főzni.
Eközben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és vizes kézzel, apró gombócokat formázunk a húsból, amit a serpenyőben megpirítunk. Az elkészült húsgombócokat tegyük a paradicsomszószba és lassú tűzön főzzük körülbelül húsz percig.
-
Köret
Miközben a paradicsom mártás rotyog, addig készítsünk hozzá köretet. Ehhez az ételhez a spagetti tökéletesen illek.
A paradicsomos mártásba tehetünk zellerlevelet, illetve a parmezán héját is hozzá adhatjuk, így még intenzívebb lesz a mártásunk.