Egyszerű de rafinált receptek

Paradicsomos húsgombóc

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit

A polpette al sugo eredetileg a maradékok újra hasznosítására készült. Ebédre vagy vacsorára, családdal vagy barátokkal, frissen elkészítve vagy melegítve, a húsgombócok jó hangulatot hoznak.

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 20 perc Főzési idő 30 perc Teljes Idő 50 perc Adag: 4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húsgombóc

    A kenyerek széleit levágjuk és a tejbe áztatjuk. Nagyon jól kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst és kézzel összekeverjük az egészet, hozzáadva a tojást, a reszelt parmezánt, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot.

  2. Paradicsommártás

    A hagymát reszeljük le és pároljuk meg az olívaolajon, majd tegyük hozzá az apróra zúzott fokhagymát. Öntsük fel a paradicsomlével, majd adjunk hozzá 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon kezdjük el főzni.

    Eközben egy  serpenyőben kevés olajat hevítünk és vizes kézzel, apró gombócokat formázunk a húsból, amit a serpenyőben megpirítunk. Az elkészült húsgombócokat tegyük a paradicsomszószba és lassú tűzön főzzük körülbelül húsz percig. 

  3. Köret

    Miközben a paradicsom mártás rotyog, addig készítsünk hozzá köretet. Ehhez az ételhez a spagetti tökéletesen illek.

    A paradicsomos mártásba tehetünk zellerlevelet, illetve a parmezán héját is hozzá adhatjuk, így még intenzívebb lesz a mártásunk.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük