Opciók nyomtatása

Néger szelet

Neger Szelet
Főzési eljárás
Menük
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 20 perc Főzési idő: 25 perc Teljes Idő: 45 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
    Tészta
  • 4 tojás
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 2 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • Tojáshab
  • 4 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • Máz
  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj
Elkészítés
  1. Tészta

    A tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint keverjük habosra. A lisztet, sütőport és a kakaót vegyítsük össze.

    Adjuk a habos krémhez a tejet, keverjük össze, majd tegyük hozzá a száraz hozzávalókat is.

    Óvatosan forgassuk át a masszát, majd öntsük egy kivajazott, tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 25 percig sütjük.

  2. Hab

    Eközben a cukrot és a fehérjét gőz fölött sima, fényes, de kemény habbá verjük.

    Amíg a fehérjét készítjük, addig a piskóta is megsül, így terítsük rá az elkészült habot és toljuk vissza a sütőbe nagyjából 5 percre, annyi időre, míg a teteje kissé megpirul.

  3. Máz

    A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót.

    Alacsony fokozaton főzzük tovább, végül adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába.

    Pihentessük nagyjából 10 percet, végül vonjuk be a mázzal, és szeleteljük tetszés szerint.

  4. Tipp:Néger szeletVékony rétegben kenhetünk ízlés szerint lekvárt is a tésztára, majd erre terítsük a tojásfehérjét.
LilaLicsi