Egyszerű de rafinált receptek

Néger szelet

Néger szelet
Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Neger Szelet pinit

Rendkívül mutatós és nagyon finom habos, csokis sütemény.

Neger Szelet pinit
0 Add a kedvencek közé!

Néger szelet

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 20 perc Főzési idő 25 perc Teljes Idő 45 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Tészta

Tojáshab

Máz

Elkészítés

  1. Tészta

    A tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint keverjük habosra. A lisztet, sütőport és a kakaót vegyítsük össze.

    Adjuk a habos krémhez a tejet, keverjük össze, majd tegyük hozzá a száraz hozzávalókat is.

    Óvatosan forgassuk át a masszát, majd öntsük egy kivajazott, tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 25 percig sütjük.

  2. Hab

    Eközben a cukrot és a fehérjét gőz fölött sima, fényes, de kemény habbá verjük.

    Amíg a fehérjét készítjük, addig a piskóta is megsül, így terítsük rá az elkészült habot és toljuk vissza a sütőbe nagyjából 5 percre, annyi időre, míg a teteje kissé megpirul.

  3. Máz

    A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót.

    Alacsony fokozaton főzzük tovább, végül adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába.

    Pihentessük nagyjából 10 percet, végül vonjuk be a mázzal, és szeleteljük tetszés szerint.

  4. Tipp:

    Vékony rétegben kenhetünk ízlés szerint lekvárt is a tésztára, majd erre terítsük a tojásfehérjét.

    Néger szelet
Kategória

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük