Néger szelet

Rendkívül mutatós és nagyon finom habos, csokis sütemény.

Néger szelet
Hozzávalók
Tészta
Tojáshab
Máz
Elkészítés
-
Tészta
A tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint keverjük habosra. A lisztet, sütőport és a kakaót vegyítsük össze.
Adjuk a habos krémhez a tejet, keverjük össze, majd tegyük hozzá a száraz hozzávalókat is.
Óvatosan forgassuk át a masszát, majd öntsük egy kivajazott, tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 25 percig sütjük.
-
Hab
Eközben a cukrot és a fehérjét gőz fölött sima, fényes, de kemény habbá verjük.
Amíg a fehérjét készítjük, addig a piskóta is megsül, így terítsük rá az elkészült habot és toljuk vissza a sütőbe nagyjából 5 percre, annyi időre, míg a teteje kissé megpirul.
-
Máz
A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót.
Alacsony fokozaton főzzük tovább, végül adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába.
Pihentessük nagyjából 10 percet, végül vonjuk be a mázzal, és szeleteljük tetszés szerint.
-
Tipp:
Vékony rétegben kenhetünk ízlés szerint lekvárt is a tésztára, majd erre terítsük a tojásfehérjét.