Opciók nyomtatása

Mennyei fahéjas csiga

Fahéjas csiga
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 25 perc Pihenő idő: 60 perc Teljes Idő: 1 óra 40 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
    Tészta
  • 70 dkg liszt
  • 375 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • Töltelék:
  • 13 dkg vaj
  • 2 evőkanál fahéj őrölve
  • 1 maréknyi dió vagy mandula vagy mogyoró
  • 10 dkg cukor
Elkészítés
  1. Tészta

    A tejet, a vajat és a cukrot melegítsük fel. (ne forraljuk, kézmeleg legyen)

    Robotgéppel dolgozunk, így a tálba szórjuk a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és az élesztőt. Alacsony fokozaton indítsuk el a gépet, majd adjuk hozzá a langyos tejet, tojás sárgáját és a puha vajat.

    A tál faláról szépen leváló tészta nagyon rugalmas és puha, amit konyharuhával letakarva tegyünk meleg helyre és kelesszük 30-40 percen keresztül.

  2. Töltelék

    Amíg a tészta pihen, addig a puha vajat, a cukrot, a fahéjat és a diót keverjük össze. 

  3. ÖsszeállításFahéjas csiga

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Erre terítjük a fahájas tölteléket. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk.

    A sütőt 170 fokra melegítsük elő és papírral kibélelt sütőlemezre fektetjük a fahéjas karikákat. Tetejüket olvasztott vajjal kenjük meg és toljuk a sütőbe. 20 perc alatt szép pirosra sülnek.

LilaLicsi