A tejet, a vajat és a cukrot melegítsük fel. (ne forraljuk, kézmeleg legyen)
Robotgéppel dolgozunk, így a tálba szórjuk a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és az élesztőt. Alacsony fokozaton indítsuk el a gépet, majd adjuk hozzá a langyos tejet, tojás sárgáját és a puha vajat.
A tál faláról szépen leváló tészta nagyon rugalmas és puha, amit konyharuhával letakarva tegyünk meleg helyre és kelesszük 30-40 percen keresztül.
Amíg a tészta pihen, addig a puha vajat, a cukrot, a fahéjat és a diót keverjük össze.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Erre terítjük a fahájas tölteléket. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk.
A sütőt 170 fokra melegítsük elő és papírral kibélelt sütőlemezre fektetjük a fahéjas karikákat. Tetejüket olvasztott vajjal kenjük meg és toljuk a sütőbe. 20 perc alatt szép pirosra sülnek.