Egyszerű de rafinált receptek

Mennyei fahéjas csiga

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Fahéjas csiga pinit View Gallery 2 photos

Gyorsan elkészíthető, isteni finom és puha, foszlós csiga. Nem is kell más egy szuper reggelihez.

Fahéjas csiga pinit
0 Add a kedvencek közé!

Mennyei fahéjas csiga

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 15 perc Főzési idő 25 perc Pihenő idő 60 perc Teljes Idő 1 óra 40 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

  1. Tészta

    A tejet, a vajat és a cukrot melegítsük fel. (ne forraljuk, kézmeleg legyen)

    Robotgéppel dolgozunk, így a tálba szórjuk a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és az élesztőt. Alacsony fokozaton indítsuk el a gépet, majd adjuk hozzá a langyos tejet, tojás sárgáját és a puha vajat.

    A tál faláról szépen leváló tészta nagyon rugalmas és puha, amit konyharuhával letakarva tegyünk meleg helyre és kelesszük 30-40 percen keresztül.

  2. Töltelék

    Amíg a tészta pihen, addig a puha vajat, a cukrot, a fahéjat és a diót keverjük össze. 

  3. Összeállítás

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Erre terítjük a fahájas tölteléket. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk.

    A sütőt 170 fokra melegítsük elő és papírral kibélelt sütőlemezre fektetjük a fahéjas karikákat. Tetejüket olvasztott vajjal kenjük meg és toljuk a sütőbe. 20 perc alatt szép pirosra sülnek.

    Fahéjas csiga

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük