Mátrai borzaska

Otthon is főzhetünk, úgy mint egy séf, és erre a legjobb példa a mátrai borzaska készítése.

Mátrai borzaska
Hozzávalók
Elkészítés
-
A hússzeleteket szórjuk meg sóval és borssal.
-
Egy kevés olajban keverjünk el egy gerezd fokhagymát, ecset segítségével kenjük végig a húsokat. Tegyük félre, amíg összeállítjuk a bundát.
-
A lereszelt burgonyát sózzuk meg, hagyjuk állni egy kis ideig, ez nagyjából 10 perc. Ez idő alatt levet enged a burgonya, amit alaposan csavarjunk ki, tegyük egy tálba, szórjuk meg kevés sóval, borssal adjuk hozzá a tojást, 2 evőkanál lisztet, és egy gerezd zúzott fokhagymát.
-
Sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük az alapanyagokat. A hússzeleteket mártsuk lisztbe, majd a masszába, és forró olajban süssük ki. Arra figyeljünk, hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.
-
Az elkészült hússzeleteket helyezzük papírtörlőre.
-
Még forrón tálaljuk, kenjük meg a tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Remekül illik hozzá a petrezselymes burgonya, vagy steak burgonya.
Note
Több fajta húsból is elkészíthető, nagyon finom karajból, szűzpecsenyéből. Ízlés szerint betolhatjuk sütőbe az összeállított szeleteket, 200 fokon, rövid idő alatt olvasszuk rá a sajtot.