Egyszerű de rafinált receptek

Lasagna

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

A klasszikus bolognai változat több lépésben készülő étel, de a krémes, szaftos ragu a réteges tésztával és sajttal megérdemli a vezető szerepet. A legfontosabb, hogy a tészta és a mártás harmóniában legyen.

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 20 perc Főzési idő 30 perc Teljes Idő 50 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók a raguhoz

Besamel

Elkészítés

  1. A ragu elkészítéséhez olajat hevítünk és megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. 

  2. Hozzá tesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk, ezután tesszük bele a darabolt zöldségeket, a zúzott fokhagymát és nagyjából 5 percig együtt pirítjuk. 

  3. Felöntjük a darabolt paradicsommal, a vízzel, sózzuk, megszórjuk borssal és fedő nélkül alacsony fokozaton rotyogtatjuk.

  4. Amíg a ragu készül, addig a besamel mártást készítjük el, ehhez a vajat megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. 

  5. A tejet adagonként öntjük hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük, így kerülhetjük el a csomósodást. Kis fokozaton addig főzzük, amíg besűrűsödik, közben sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt szerecsendióval.

  6. Kivajazunk egy hőálló tálat vagy tepsit, majd az aljára simítunk egy réteg ragut, ráfektetjük a tészta lapokat, majd befedjük egy réteg besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg besamel legyen, amit bőségesen megszórunk reszelt sajttal.

  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 35-40 perc alatt szép barnára sütjük. Szeletelés előtt kis ideig pihentetjük, majd tálaljuk.

Kulcsszavak: lasagna, lasagne, húsos étel

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük