Opciók nyomtatása

Labancpecsenye

Labancpecsenye-01
Főzési eljárás ,
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 25 perc Teljes Idő: 40 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzácalók
  • 1 kg karaj (szeletelve)
  • 200 gramm trappista sajt (reszelve)
  • 10 szelet füstölt prágai sonka
  • 3 tk. mustár
  • 3 tk. teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 mk. fűszerpaprika
  • 2 tk. napraforgó olaj
  • só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára.

  2. Közben feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával. Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.

  3. A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtjuk és megtűzzük.

  4. Megforgatjuk a paprikás lisztben, és egymás mellé fektetjük a tepsiben.

  5. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, tetejüket meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megszurkáljuk, és 25 perc alatt pirosra sütjük.

  6. Rizs vagy steak burgonya kíséretében kínáljuk.

Kulcsszavak: labancpecsenye, sertéshús, főétel, húsétel, egyszerű recept
LilaLicsi