Opciók nyomtatása

Krumplis tészta

Krumplis tészta
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 45 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 500 gramm száraz tészta (nagykocka)
  • só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Enyhén sós vízben a tésztát is kifőzzük.

  2. A vöröshagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük, a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és megszórjuk borssal.

  3. A krumpliról leszűrjük a vizet, rátesszük a vöröshagymára, kissé összetörjük egy villa segítségével.

  4. A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a krumplis alaphoz és keverjük össze.

  5. A krumplis tészta frissen, melegen tálalva a legjobb. Kínáljunk mellé kovászos uborkát vagy ecetes savanyúságot.

Kulcsszavak: Krumplis tészta, tészta ételek
LilaLicsi