Krumplis tészta

Sokszor az egyszerűbb ételek a legnagyszerűbbek. Így van ez a krumplis tésztával is, jóformán minden háztartásban másképp készül, de a legfinomabb ételek között a helye.

0
Add a kedvencek közé!
Krumplis tészta
Hozzávalók
Elkészítés
-
A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Enyhén sós vízben a tésztát is kifőzzük.
-
A vöröshagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük, a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és megszórjuk borssal.
-
A krumpliról leszűrjük a vizet, rátesszük a vöröshagymára, kissé összetörjük egy villa segítségével.
-
A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a krumplis alaphoz és keverjük össze.
-
A krumplis tészta frissen, melegen tálalva a legjobb. Kínáljunk mellé kovászos uborkát vagy ecetes savanyúságot.