Opciók nyomtatása

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 40 perc Teljes Idő: 50 perc
Adag 4
Hozzávalók
  • 1 kilogramm kelkáposzta
  • 3 nagyobb burgonya
  • 3 fokhagyma gerezd (reszelve)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (reszelve)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál piros arany
  • 4 evőkanál olaj
  • Só, bors, (ízlés szerint)
  • őrölt kömény, majoránna (ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, folyóvíz alatt leöblítjük és felszeleteljük. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.

  2. A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, a tetejére dobjuk a felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, nagyjából az edény három negyedéig és feltesszük főzni.

  3. Arra figyeljünk, hogy a káposzta össze fog esni főzés közben, ezért elég csak az edény háromnegyedéig engedni vízzel. Sózzuk, megszórjuk pici borssal, tegyük bele a tört fokhagymát és a paprika krémet.

  4. Közben a lereszelt vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, félre húzzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Folyamatos keverés mellett, felengedjük nagyjából 2 dl vízzel, és a megpuhult kelkáposztához adjuk. Szórjuk meg köménnyel, majoránnával, ha szükséges sózzuk és csendesen főzzük még, nagyjából még tíz percig.

  5. Változatos feltétekkel tálalhatjuk, mint például fasírt, sült virsli, sült oldalas, szaftos pörkölt.

Kulcsszavak: Kelkáposzta főzelék, kelkáposzta, főzelék, főzelék receptek
LilaLicsi