Opciók nyomtatása

Görög saláta

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Teljes Idő: 15 perc
Adag 4
Hozzávalók
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 20 szem olívabogyó
  • 20 dkg fehér sajt
  • Öntet
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé vagy fehérbor ecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • csipet só
Elkészítés
  1. Első lépésként az öntetet készítsük el, hiszen amíg a zöldségeket összevagdossuk, addig az ízek összeérnek. Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és adjuk hozzá az alaposan elmorzsolt oregánót. Legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben.

  2. Közben a zöldségeket, mossuk meg. Az uborkát lehetőleg vágjuk egyforma méretű kockákra, a hagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedeljük, míg a sajtot 2 x 2 cm-es kockákra.

  3. A felaprított zöldségeket tegyük üvegtálba, locsoljuk rá az öntetet, és rázogatva keverjük össze. Legalább egy órára tegyük vissza a hűtőbe.

Note

Frissen sült, ropogós kenyér lepényt kínálhatunk mellé, ha csak önmagában fogyasztjuk.

Kulcsszavak: Görög saláta, egészséges recept, saláta recept, egyszerű recept
LilaLicsi