Egyszerű de rafinált receptek

Görög saláta

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

Egy pazar saláta, gazdag ízvilággal, ami friss zöldségekből készül, így akár önmagában vagy köretként is fogyaszthatjuk, hiszen nagyon egészséges és ízletes.

pinit
0 Add a kedvencek közé!

Görög saláta

Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 15 perc Teljes Idő 15 perc Adag: 4

Hozzávalók

Öntet

Elkészítés

  1. Első lépésként az öntetet készítsük el, hiszen amíg a zöldségeket összevagdossuk, addig az ízek összeérnek. Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és adjuk hozzá az alaposan elmorzsolt oregánót. Legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben.

  2. Közben a zöldségeket, mossuk meg. Az uborkát lehetőleg vágjuk egyforma méretű kockákra, a hagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedeljük, míg a sajtot 2 x 2 cm-es kockákra.

  3. A felaprított zöldségeket tegyük üvegtálba, locsoljuk rá az öntetet, és rázogatva keverjük össze. Legalább egy órára tegyük vissza a hűtőbe.

Note

Frissen sült, ropogós kenyér lepényt kínálhatunk mellé, ha csak önmagában fogyasztjuk.

Kulcsszavak: Görög saláta, egészséges recept, saláta recept, egyszerű recept

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük