Opciók nyomtatása

Franciasaláta

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük ,
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 10 perc Pihenő idő: 60 perc Teljes Idő: 1 óra 20 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 400 g tejföl
  • 200 g majonéz
  • 1 pici fej vöröshagyma reszelve
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál porcukor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors
  • 40 dkg mirelit franciasaláta zöldségkeverék
  • 1 alma
Elkészítés
  1. A franciasalátához szükséges zöldségeket sós, forró vízben ízlés szerint főzzük meg, ez nagyjából 10-13 percet vesz igénybe. Szűrjük le és tegyük félre hűlni.

  2. Közben készítsük el a mártást. Az öntethez keverjük össze a tejfölt a majonézzel, és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a cukrot, és a lereszelt vöröshagymát.

  3. A kihűlt zöldségeket, az apróra vágott almát keverjük az öntethez, és hűtőben legalább két órát érleljük.

    Legjobb, ha egész éjszakára tesszük a hűtőbe. Önmagában fogyasztva, rántott vagy sült hús mellé is kínálhatjuk.
LilaLicsi