Egyszerű de rafinált receptek

Franciasaláta

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

Ez a saláta igen nagy népszerűségnek örvend. Önmagában vagy húsok mellé kínálva is szívesen fogyasztjuk, hiszen egészséges, gyorsan elkészíthető és finom.

pinit
0 Add a kedvencek közé!

Franciasaláta

Elkészítéső idő 10 perc Főzési idő 10 perc Pihenő idő 60 perc Teljes Idő 1 óra 20 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A franciasalátához szükséges zöldségeket sós, forró vízben ízlés szerint főzzük meg, ez nagyjából 10-13 percet vesz igénybe. Szűrjük le és tegyük félre hűlni.

  2. Közben készítsük el a mártást. Az öntethez keverjük össze a tejfölt a majonézzel, és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a cukrot, és a lereszelt vöröshagymát.

  3. A kihűlt zöldségeket, az apróra vágott almát keverjük az öntethez, és hűtőben legalább két órát érleljük.

    Legjobb, ha egész éjszakára tesszük a hűtőbe. Önmagában fogyasztva, rántott vagy sült hús mellé is kínálhatjuk.
Kategória

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük