Franciasaláta

Ez a saláta igen nagy népszerűségnek örvend. Önmagában vagy húsok mellé kínálva is szívesen fogyasztjuk, hiszen egészséges, gyorsan elkészíthető és finom.

0
Add a kedvencek közé!
Franciasaláta
Hozzávalók
Elkészítés
-
A franciasalátához szükséges zöldségeket sós, forró vízben ízlés szerint főzzük meg, ez nagyjából 10-13 percet vesz igénybe. Szűrjük le és tegyük félre hűlni.
-
Közben készítsük el a mártást. Az öntethez keverjük össze a tejfölt a majonézzel, és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a cukrot, és a lereszelt vöröshagymát.
-
A kihűlt zöldségeket, az apróra vágott almát keverjük az öntethez, és hűtőben legalább két órát érleljük.
Legjobb, ha egész éjszakára tesszük a hűtőbe. Önmagában fogyasztva, rántott vagy sült hús mellé is kínálhatjuk.