Opciók nyomtatása

Epres granita

epres-granita
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük ,
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Pihenő idő: 2 hour Teljes Idő: 2 óra 15 perc
Adag 4
Legjobb évszak Nyár
Hozzávalók
  • 500 gramm eper
  • 100 ml víz
  • 3 tk barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés
  1. Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel. 

  2. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. 

  3. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy nagyobb jénai tálba és tegyük fagyasztóba.

  4. Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. 

  5. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

  6. Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Kulcsszavak: eper, granita, egyszerű ételek
LilaLicsi