Epres granita

Az epres granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, amit minimális erőfeszítéssel készíthetünk el. A tomboló forróságban nagyon jól fog esni ez a különleges édesség.

Epres granita
Hozzávalók
Elkészítés
-
Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel.
-
Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt.
-
Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy nagyobb jénai tálba és tegyük fagyasztóba.
-
Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba.
-
Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.
-
Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.