Egyszerű de rafinált receptek

Epres granita

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
epres-granita pinit View Gallery 3 photos

Az epres granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, amit minimális erőfeszítéssel készíthetünk el. A tomboló forróságban nagyon jól fog esni ez a különleges édesség.

Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 15 perc Pihenő idő 2 hour Teljes Idő 2 óra 15 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Nyár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel. 

  2. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. 

  3. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy nagyobb jénai tálba és tegyük fagyasztóba.

  4. Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. 

  5. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

  6. Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Kulcsszavak: eper, granita, egyszerű ételek

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük