Opciók nyomtatása

Dhal

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük ,
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc Pihenő idő: 10 perc Teljes Idő: 50 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 2 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. gyömbér
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 tk kömény
  • 1 tk. fűszer paprika
  • 1/2 tk. currypor
  • 300 gramm vörös lencse
  • 780 ml leves alap
  • 240 ml sűrített paradicsom
  • 240ml kókusztej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 tk. cukor / opcionális
  • 1 ek. lime lé / opcionális
Elkészítés
  1. Az olajon, az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a fűszereket.

  2. A vörös lencsét többszőr is öblítsük át, majd adjuk hozzá a keverékhez és öntsük fel az alaplével. Főzzük össze az ízeket, nagyjából 15-20 perc alatt.

  3. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, de használhatunk kockára vágott paradicsom konzervet is. A kókusztejet is keverjük hozzá, így még krémesebb lesz a textúrája. Főzzük tovább, míg a lencse megpuhul.
  4. Utolsó lépésként tegyük a hozzá a cukrot és a lime levet, így együtt hagyjuk rotyogni még pár percig.

  5. Ízlés szerint vágjunk apróra egy csokor koriandert vagy petrezselymet és tálalás előtt díszítsük az ételt.

Note

Tálalhatjuk ezt a remek ízű, egészséges Dhalt rizzsel vagy fogyaszthatjuk önmagában pirítósra téve. 

Kulcsszavak: Dahl, vegetáriánus
LilaLicsi