Dhal

A vöröslencse rendkívül könnyen főzhető, tele van fehérjével, vassal, rosttal és vitaminokkal. Ez a recept szinte bármilyen lencsével elkészíthető. Szuper könnyű, gyors és pénztárcabarát.

Dhal
Hozzávalók
Elkészítés
-
Az olajon, az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a fűszereket.
-
A vörös lencsét többszőr is öblítsük át, majd adjuk hozzá a keverékhez és öntsük fel az alaplével. Főzzük össze az ízeket, nagyjából 15-20 perc alatt.
-
Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, de használhatunk kockára vágott paradicsom konzervet is. A kókusztejet is keverjük hozzá, így még krémesebb lesz a textúrája. Főzzük tovább, míg a lencse megpuhul.
-
Utolsó lépésként tegyük a hozzá a cukrot és a lime levet, így együtt hagyjuk rotyogni még pár percig.
-
Ízlés szerint vágjunk apróra egy csokor koriandert vagy petrezselymet és tálalás előtt díszítsük az ételt.
Note
Tálalhatjuk ezt a remek ízű, egészséges Dhalt rizzsel vagy fogyaszthatjuk önmagában pirítósra téve.