Egyszerű de rafinált receptek

Dhal

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

A vöröslencse  rendkívül könnyen főzhető, tele van fehérjével, vassal, rosttal és vitaminokkal. Ez a recept szinte bármilyen lencsével elkészíthető. Szuper könnyű, gyors és pénztárcabarát.

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 10 perc Főzési idő 30 perc Pihenő idő 10 perc Teljes Idő 50 perc Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon, az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a fűszereket.

  2. A vörös lencsét többszőr is öblítsük át, majd adjuk hozzá a keverékhez és öntsük fel az alaplével. Főzzük össze az ízeket, nagyjából 15-20 perc alatt.

  3. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, de használhatunk kockára vágott paradicsom konzervet is. A kókusztejet is keverjük hozzá, így még krémesebb lesz a textúrája. Főzzük tovább, míg a lencse megpuhul.

  4. Utolsó lépésként tegyük a hozzá a cukrot és a lime levet, így együtt hagyjuk rotyogni még pár percig.

  5. Ízlés szerint vágjunk apróra egy csokor koriandert vagy petrezselymet és tálalás előtt díszítsük az ételt.

Note

Tálalhatjuk ezt a remek ízű, egészséges Dhalt rizzsel vagy fogyaszthatjuk önmagában pirítósra téve. 

Kulcsszavak: Dahl, vegetáriánus

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük