Opciók nyomtatása

Csokoládés tekercs

Főzési eljárás ,
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 25 perc Főzési idő: 10 perc Teljes Idő: 35 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 175 g 100% kakaótartalmú étcsokoládé
  • 175 g porcukor
  • 6 db tojás
  • 2 ek átszitált kakaópor
  • 300 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 30x20 sütűformát vajazzunk ki és béleljük szilikonos sütőpapírral.

  2. A csokoládét törjük apró darabokra, tegyük egy üvegtálba és állítsuk a tálat enyhén forrásban lévő víz fölé. 

  3. Amíg a csokoládé felolvad, addig a tojások sárgáját egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és elektromos habverővel világos krémmé keverjük. A kihűlt csokoládét pedig hozzá adjuk a sárga krémhez. 

  4. Közben a tojásfehérhét verjük kemény habbá. A csokoládé keverékhez adjunk egy nagy kanál fehérjét és óvatosan keverjük össze. Ennél a műveletnél lágyabb lesz a csokoládé massza és könnyebb lesz beledolgozni a maradék fehérjét és az átszitált kakaóport.

  5. Az elkészült masszát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsin és előmelegített sütőben, nagyjából 15- 20 perc alatt megsütjük.

  6. Amíg a sütemény a sütőben van, addig felverjük a tejszínt, amihez a másik csomag vaníliás cukrot is hozzáadjuk.

  7. Előkészítünk egy sütőpapírt, amit porcukorral megszórunk és erre borítjuk a roládot. A papírt lehúzzuk róla és megkenjük a habtejszínnel.

  8. A papír segítségével a rövidebb szél mentén nagyon szorosan feltekerjük a roládot. Nem szabad meglepődni ha közben reped a tészta, hiszen így lesz rusztikus a sütemény. Tálalás előtt, még szórjunk rá vaníliás cukorral elkevert porcukrot.

Note

Ízlés szerint kiegészíthetjük a habtejszínt szeletelt mandulával vagy gyümölccsel.

LilaLicsi