Opciók nyomtatása

Csokoládés rétes

Csokoládés rétes
Főzési eljárás
Menük
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 25 perc Teljes Idő: 40 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Leírás

Csokoládés rétes

Hozzávalók
  • 1 csomag rétes lap
  • 20 dkg csokoládé
  • 15 dkg tört babapiskóta
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • ízlés szerint tört mandula, dió, mogyoró
Elkészítés
  1. Helyezzük a babapiskótát zacskóba, majd görgessük át rajta a sodrófát párszor, így tördeljük kisebb, nagyobb darabokra. Tegyük ugyan ezt a csokoládéval is, felhasználhatunk maradék csokit, fehér vagy keserű csokoládét is.

  2. Öntsük egy tálba az összetört alapanyagokat, adjuk hozzá a cukrot, tejet, rumot, vaníliás cukrot és a mandulát, majd keverjük össze.

  3. Három darab réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével és feltekerjük. Ezt a műveletet megismételve, három rétes rudat készítünk.

  4. Csokis rétes

    A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.

    Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Kulcsszavak: Csokoládés rétes
LilaLicsi