Opciók nyomtatása

Csokoládéhab

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 30 perc Főzési idő: 15 perc Pihenő idő: 30 perc Teljes Idő: 1 óra 15 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 250 gramm 70%-os étcsokoládé
  • 40 gramm vaj
  • 1 ek. instant kávépor
  • 3 tojássárgája
  • 60 gramm porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 150 ml habtejszín
Elkészítés
  1. A díszítéshez egy kocka csokoládét tegyünk félre. A többit vízgőz felett megolvasztjuk, majd beletesszük a vajat, a kávéport is beleszórjuk és a tűzről lehúzzuk.

    A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a csokoládéval összedolgozzuk.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt csokoládéba forgatjuk. Ezután a tejszínt is felverjük és ezt is beleforgatjuk a krémbe.

  2. Az elkészült csokoládékrémet poharakba adagoljuk és a tetejére a félre tett csokoládékockából vékony csíkokat szeletelünk.

    Díszíthetjük kókuszreszelékkel vagy málna szemekkel és természetesen a tejszínhab is kitűnően illik hozzá.
Kulcsszavak: gluténmentes
LilaLicsi