Opciók nyomtatása

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 15 perc Főzési idő: 45 perc Teljes Idő: 1 óra
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 1 kg tarja vékonyan szeletelve
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A cigánypecsenye elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a pácot, ehhez keverjük össze a mustárt, fokhagymát, fűszerpaprikát, sózzuk és szórjuk meg borssal.

  2. A vékonyra szeletelt húst kicsit megnyomkodjuk a kezünkkel, majd mindkét oldalát bekenjük az elkészített paprikás szósszal és egymásra helyezzük egy tányéron vagy tálban. Tegyük a hűtőbe egy órára, így összeérnek az ízek.

  3. Közben a szalonnát szeleteljük fel és vagdossuk be. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük és félre tesszük.

  4. A hőfokot visszavéve, a kisült szalonna zsírjában nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát.

  5. A szaftos, omlós hússzeleteket tálra tesszük, ráhelyezzük a sült szalonnát. Steak vagy sült burgonya kíséretében tálaljuk.

Kulcsszavak: cigánypecsenye, főétel, húsos étel
LilaLicsi