Cigánypecsenye

Rendkívül laktató, szaftos, és ízletes fogás. A magyar konyha népszerű és kalóriadús étele, sok fokhagymával és szalonnával készítve.

Cigánypecsenye
Hozzávalók
Elkészítés
-
A cigánypecsenye elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a pácot, ehhez keverjük össze a mustárt, fokhagymát, fűszerpaprikát, sózzuk és szórjuk meg borssal.
-
A vékonyra szeletelt húst kicsit megnyomkodjuk a kezünkkel, majd mindkét oldalát bekenjük az elkészített paprikás szósszal és egymásra helyezzük egy tányéron vagy tálban. Tegyük a hűtőbe egy órára, így összeérnek az ízek.
-
Közben a szalonnát szeleteljük fel és vagdossuk be. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük és félre tesszük.
-
A hőfokot visszavéve, a kisült szalonna zsírjában nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
-
A szaftos, omlós hússzeleteket tálra tesszük, ráhelyezzük a sült szalonnát. Steak vagy sült burgonya kíséretében tálaljuk.