Egyszerű de rafinált receptek

Cigánypecsenye

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
Cigánypecsenye pinit View Gallery 3 photos

Rendkívül laktató, szaftos, és ízletes fogás. A magyar konyha népszerű és kalóriadús étele, sok fokhagymával és szalonnával készítve.

Nehézség: Középszint Elkészítéső idő 15 perc Főzési idő 45 perc Teljes Idő 1 óra Adag: 4 Legjobb évszak: Egész évben megfelelő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cigánypecsenye elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a pácot, ehhez keverjük össze a mustárt, fokhagymát, fűszerpaprikát, sózzuk és szórjuk meg borssal.

  2. A vékonyra szeletelt húst kicsit megnyomkodjuk a kezünkkel, majd mindkét oldalát bekenjük az elkészített paprikás szósszal és egymásra helyezzük egy tányéron vagy tálban. Tegyük a hűtőbe egy órára, így összeérnek az ízek.

  3. Közben a szalonnát szeleteljük fel és vagdossuk be. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük és félre tesszük.

  4. A hőfokot visszavéve, a kisült szalonna zsírjában nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát.

  5. A szaftos, omlós hússzeleteket tálra tesszük, ráhelyezzük a sült szalonnát. Steak vagy sült burgonya kíséretében tálaljuk.

Kulcsszavak: cigánypecsenye, főétel, húsos étel

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük