Egyszerű de rafinált receptek

Burgonya sajttal

Ugrás a receptre Recept nyomtatása
0 Add a kedvencek közé!
pinit View Gallery 1 photo

Ennek a köretnek meg van a maga varázsa, mivel nagyon tápláló és gazdag ízvilágú, ezért előételként is fogyasztható. Egyszerű, de mindenek előtt, tökéletesen ízletes fogás.

Adag: 4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani. A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.

    Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon szelet tart. Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.

    A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.
Kategória

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük