Opciók nyomtatása

Beignet

Beignet
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Menük
Nehézség Középszint
Idő
Elkészítéső idő: 20 perc Főzési idő: 20 perc Pihenő idő: 60 perc Teljes Idő: 1 óra 40 perc
Adag 4
Legjobb évszak Egész évben megfelelő
Hozzávalók
  • 4 csésze liszt
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze langyos víz
  • 1/2 csésze langyos tej
  • 2 ek vaj
  • 1 nagy tojás + sárgája
  • 1 csomag instant élesztő
  • csipet só
  • vaníliás cukor ízlés szerint
  • 1 csésze = 250 ml
Elkészítés
  1. Langyos tejben, pici cukor hozzáadásával megfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tészta elkészítése roppant egyszerű, mivel robotgéppel dolgozzuk ki, így a tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezután adjuk hozzá az élesztőt, maradék tejet és a langyos vízet.
  3. Indítsuk be a gépet és kezdjük el keverni, amikor kissé összeállt, adjuk hozzá a tojást és a puha vajat.

    Addig keverjük intenzíven a tésztát, amíg sima és apró hólyagos lesz a textúrája.

  4. Beignet

    Az elkészült tésztát takarjuk le és meleg helyen kelesszük nagyjából egy órán keresztül. Ezután lisztezett felületre öntjük, fél centi vastagságúra nyújtjuk és nagyjából 5x5 cm kockákra vágjuk. Takarjuk le konyharuhával és ismét kelesszük 30 percen keresztül.

  5. Beignet

    Kezdjünk el melegíteni bő olajat, mely nagyjából 160 fokos legyen. A tészta darabokat tegyük a forró olajba és mindkét oldalát süssük aranybarnára. 1,5-2 perc alatt elkészülnek a fánkok, amit tegyünk papírtörlőre, majd alaposan forgassuk bele a porcukorba.

  6. Tipp:

    Ízlés szerint kínálhatunk mellé házi lekvárt vagy csokoládészószt.

LilaLicsi