Beignet

New Orleansban semmi sem illik jobban a cafe’ au lait-hoz, mint a Beignet, ami puffadt, négyzet alakú francia fánk porcukorral bőségesen borítva.

Beignet
Hozzávalók
Elkészítés
-
Langyos tejben, pici cukor hozzáadásával megfuttatjuk az élesztőt.
-
A tészta elkészítése roppant egyszerű, mivel robotgéppel dolgozzuk ki, így a tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezután adjuk hozzá az élesztőt, maradék tejet és a langyos vízet.
-
Indítsuk be a gépet és kezdjük el keverni, amikor kissé összeállt, adjuk hozzá a tojást és a puha vajat.
Addig keverjük intenzíven a tésztát, amíg sima és apró hólyagos lesz a textúrája.
-
Az elkészült tésztát takarjuk le és meleg helyen kelesszük nagyjából egy órán keresztül. Ezután lisztezett felületre öntjük, fél centi vastagságúra nyújtjuk és nagyjából 5x5 cm kockákra vágjuk. Takarjuk le konyharuhával és ismét kelesszük 30 percen keresztül.
-
Kezdjünk el melegíteni bő olajat, mely nagyjából 160 fokos legyen. A tészta darabokat tegyük a forró olajba és mindkét oldalát süssük aranybarnára. 1,5-2 perc alatt elkészülnek a fánkok, amit tegyünk papírtörlőre, majd alaposan forgassuk bele a porcukorba.
-
Tipp:
Ízlés szerint kínálhatunk mellé házi lekvárt vagy csokoládészószt.