Zúzapörkölt
Nem igazán vagyok nagy pörkölt fogyasztó, viszont nyáron a bográcsban elkészített pörkölt, egy pohár jófajta vörösbor kíséretében, lakmározásra inspirál és egy jól elkészített zúzapörkölt is nagy népszerűségnek örvend.

Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál paprikakrém
- 1 teáskanál majoránna
- 2 evőkanál kacsazsír
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A zúzát alaposan tisztítsuk meg, a hártyát és a kemény inakat távolítsuk el. Mossuk meg váltott vízben és vágjuk kisebb darabokra.
A vöröshagymát szeleteljük kockákra, és a zsiradékon dinszteljük meg. Amint a hagyma megpuhult, tegyük rá a zúzát. Kissé pirítsuk át, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a paprikakrémet, majd közepes lángon főzzük puhára.
A főzés végén, a zsírjára pirult pörkölthöz adjuk a tejfölt és a majoránnát, forralunk még rajta és tarhonya vagy nokedli kíséretében tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?