Zúzapörkölt

Zúzapörkölt

Nem igazán vagyok nagy pörkölt fogyasztó, viszont nyáron a bográcsban elkészített pörkölt, egy pohár jófajta vörösbor kíséretében, lakmározásra inspirál és egy jól elkészített zúzapörkölt is nagy népszerűségnek örvend.

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A zúzát alaposan tisztítsuk meg, a hártyát és a kemény inakat távolítsuk el. Mossuk meg váltott vízben és vágjuk kisebb darabokra.

A vöröshagymát szeleteljük kockákra, és a zsiradékon dinszteljük meg. Amint a hagyma megpuhult, tegyük rá a zúzát. Kissé pirítsuk át, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a paprikakrémet, majd közepes lángon főzzük puhára.

A főzés végén, a zsírjára pirult pörkölthöz adjuk a tejfölt és a majoránnát, forralunk még rajta és tarhonya vagy nokedli kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!