Zserbószelet recept

Ennek a népszerű klasszikus édességnek többféle változata létezik, mely a csoki, dió és a sárgabarack harmonikus kombinációjának köszönheti népszerűségét.

Zserbószelet recept

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj vagy Rama
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 darab tojás sárgája
  • 1 darab tojás
  • fél dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 löttyintés rum

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • baracklekvár ízlés szerint

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tojással és a tojás sárgájával. Közben a tejben, csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt és a vajas keveréket. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk és három részre osztjuk.

A diót összevegyítjük a cukorral és a citromhéjával.

Mindegyik lapot 35×25 cm-es nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük az első lapot, villával megszurkáljuk, majd elsimítjuk a lekvárt és megszórjuk a dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg. Végül a harmadik lappal befedjük.

Az összeállított süteményt megszurkáljuk és egy órát kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a megkelt süteményt szép aranysárgára sütjük, ehhez nagyjából 25-30 perc szükséges. Eközben elkészíthetjük a kakaómázat, melyet a kihűlt sütemény tetejére simítunk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!